www.archive-com-2014.com » COM » H » HUMAR

Choose link from "Titles, links and description words view":

Or switch to "Titles and links view".

  Archived pages: 96 . Archive date: 2014-10.

 • Title: Tomaž Humar | Knjiga Ni nemogočih poti
  Descriptive info: .. Nikoli si ne vzemi časa za bližnjice.. O Tomažu Humarju.. Knjiga.. Misli.. Novice.. Odprave.. Fotogalerija.. Get the Flash Player.. to see this rotator.. humar.. com.. , Tomaž Humar - dediči.. Vse pravice pridržane! |.. pravna obvestila.. |.. avtorji.. sergejahumar@gmail..

  Original link path: /
  Open archive

 • Title: Misli | Tomaž Humar
  Descriptive info: Vse, kar si, JE; vse, kar JE, si.. Čas.. Talenti.. Lepota življenja.. Potovanje do nas samih.. Utrinki praznine uma.. Laž ali resnica.. Dedek Mraz.. Domov.. / Misli.. V naravi so nekateri zakoni, ki si ne dovolijo ukrivljanja oziroma prirejanja.. ČAS je že ena od konstant, na katere moraš hočeš-nočeš računati, ta pa beži nam vsem.. Čas je neposredno povezan s prioritetami v.. preberi več.. Talenti so dar življenju, talenti so neprecenljivi, ne moreš jih kupiti, ne moreš jih nadgraditi, ne da se jih posojati, ne moreš jih izgubiti.. talenti so vrednota, ki je darovana z namenom, zato so vredni.. Misli zbrano zbrana bo pot.. Misli vedro vedro bo srce.. Misli spokojno našel boš mir.. Misli ustvarjalno gradil boš gradove.. Misli pozitivno premagal boš bolezen.. Lepota življenja se spozna ob bolečini,  ...   iskrenostjo do nas samih, čuječnosti v umu do življenja samega.. Ko se predamo Ideji, ni ovir, je le Pot.. Vera,.. Izziv je del tebe, zgodbe, ki jo pišeš s svojim življenjem, izziv kot tak je vreden in neizbrisljiv.. Izziv je glasnik vibracij misli in posledičnih dejanj.. Ne ustraši se izzivov, saj so izzivi izbrali tebe.. Bolj kot je.. Zlažemo se lahko tudi tako, da namenoma ne povemo vse resnice.. Kako pomembna je ta ukrivljena resnica, je kmalu jasno tudi manj podučenemu bralcu.. Treba je le znati brati med vrsticami.. Ponavadi je tako, da avtor neke informacije kaže s prstom.. Nekaj vrstic, ki so mi jih prišepnili Dobri Možje, da jih povem naprej.. Tomaž Dedek Mraz Danes sem šel po treh desetletjih s sinom na tokrat njegovega, našega Dedka Mraza, Miklavža.. kakor..

  Original link path: /?viewPage=7
  Open archive

 • Title: Novice | Tomaž Humar
  Descriptive info: Duša je neumrljiva, telo neprecenljivo.. Izšla knjiga Tomaža Humarja Ni nemogočih poti.. / Novice.. Datum objave: 18.. 02.. 2010.. 10.. februarja 2010 je izšla dopolnjena izdaja Tomaževe avtobiografije z naslovom Ni nemogočih poti , ki na 240 straneh predstavlja najpomembnejše vzpone njegove kariere, vključno s tistimi, ki jih je dosegel po letu 1999, s..

  Original link path: /?viewPage=3
  Open archive
 •  

 • Title: Odprave | Tomaž Humar
  Descriptive info: Langtang Lirung.. Anapurna - srednji vrh.. Baruntse.. Nanga Parbat 2005.. Cholatse.. Jannu.. Aconcagua.. Nanga Parbat 2003.. Šiša Pangma.. Daulagiri I.. El Capitan.. Nuptse.. Bobaje.. Ama dablam.. Anapurna l.. Ganeš V.. PARTNERJI.. / Odprave.. Ganeš V, 6989 m, 13.. november 1994.. na vrh sta se povzpela: Stane Belak - Šrauf, Tomaž Humar člani odprave: Stane Belak - Šrauf (vodja), Dare Alič, Vincenc Berčič  ...   jugovzhodna stena, prva ponovitev Japonske smeri z novo Slovensko varianto (1000 m), 90 IV-V (75 IV) 2800 m Prva himalajska odprava, ki se je je Tomaž udeležil.. Na njej je prvič začutil višino in se učil osnov preživetja nad 4.. 000 metri.. Plezal je v trojki z Gregom Kresalom in Stanetom Belakom - Šraufom.. Kresal se je pred koncem zaradi težav z rebri..

  Original link path: /?viewPage=5
  Open archive

 • Title: Fotogalerija | Tomaž Humar
  Descriptive info: Si, kar doživiš.. Galerije.. Tomaž Humar.. Langtang Lirung, 7227 m, oktober - november 2009.. Anapurna - srednji vrh, 8091 m, october 2007.. Baruntse, 7129 m, 30.. oktober 2006.. Nanga Parbat, 8125m, julij - avgust 2005.. Cholatse, 6440m, 23.. april 2005.. Jannu, 7464m - poskus.. Aconcagua, 6960m, 22.. december 2003..  ...   2002.. Daulagiri I, južna stena, 8167m, 2.. november 1999.. Reticent Wall, El Capitan, Yosemiti, Kalifornija, 26.. 1998.. Lobuče (6119m), Pomuri (7165m), Nuptse W2 (7742m), oktober 1997.. Bobaje, 6808m, 2.. november 1996.. Ama dablam, 6828m, 4.. maj 1996.. Anapurna l, 8091m, 6.. maj 1995.. Ganeš V, 6989m, 13.. / Fotogalerija..

  Original link path: /?viewPage=6
  Open archive

 • Title: Tomaž Humar | Book Ni nemogočih poti
  Descriptive info: Frugality without creativity is deprivation.. About Tomaž Humar.. News.. Missions.. Gallery.. , Tomaž Humar - heirs.. All rights reserved! |.. legal notices.. authors..

  Original link path: /?lang=en
  Open archive

 • Title: Pravna obvestila | Tomaž Humar
  Descriptive info: He who hesitates is a damned fool.. Pravna obvestila.. Home.. / pravna obvestila.. Pogoji uporabe.. Dobrodošli na spletnem mestu Tomaža Humarja.. Spletno mesto je bilo postavljeno z namenom obveščanja širše javnosti o vzponih ter kratki predstavitvi Tomaža Humarja.. Stran je pripravil Tomaž Humar; lansirana je bila 18.. februarja 2010, po njegovem usodnem vzponu na Langtang Lirung novembra 2009.. Do konca so jo uredili Ana Duša ter Tomaževi dediči, na katere tudi prehajajo vse pravice do strani ter njene vsebine.. Prosimo vas, da kot obiskovalec spletnega mesta upoštevate spodaj navedene pogoje.. Z ogledom tega spletnega mesta potrjujete, da se s pogoji strinjate in jih v celoti sprejemate.. Informacije.. Lastnik spletnega mesta bo s potrebno skrbnostjo poizkušal zagotavljati natančnost in ažurnost podatkov in si hkrati pridržuje pravice, da spreminja vsebino spletnega mesta in/ali preneha z njegovim dopolnjevanjem, kadarkoli, brez vsakršnega predhodnjega obvestila, in ne prevzema nobenih odgovornosti za obnovo spletnega mesta.. Zaščitne znamke.. Vse znamke na spletnem mestu so zaščitene, če lastnik spletnega mesta ne določi drugače.. To vključuje tudi vse lastnikove logotipe (logotipe izdelkov in korporativne logotipe) in znake.. Uporaba znamk je dovoljena le s predhodnjim dovoljenjem lastnika spletnega mesta.. Omejitev odgovornosti.. Večino besedil, slik ter ostalih vsebin, ki so prikazane na spletnem mestu, je izbral in  ...   posebno ali slučajno škodo, ki bi nastala zaradi napačnega obiskovalčevega razumevanja vsebin spletnega mesta.. Intelektualna lastnina na spletnem mestu, vključno s patenti, znamkami in avtorskimi deli, je zaščitena.. Nič na tej strani ne sme biti uporabljeno ali prikazano na kakršenkoli način brez uradnega dovoljenja lastnika spletnega mesta.. To spletno mesto vsebuje tudi informacije tretjih oseb in povezave s spletnimi mesti tretjih oseb.. Vendar lastnik spletnega mesta ne pozna vsebine informacij, vsebovanih na spletnih mestih tretjih oseb, in zato ne prevzema nobene odgovornosti za tam navedene informacije.. Varovanje zasebnosti.. Na spletnem mestu lastnik zbira kontaktne informacije in nekatere osebne podatke o tistih obiskovalcih, ki želijo kupiti knjigo ali fotografije s spletne strani.. Izključno odgovornost za verodostojnost osebnih podatkov in kontaktnih informacij prevzamejo obiskovalci.. Kontaktne informacije se uporabljajo za vzpostavitev stika z obiskovalci strani, kadar je to potrebno ali kadar obiskovalci to sami želijo.. Osebnih podatkov in kontaktnih informacij lastnik ne uporablja v druge namene in jih ne razkriva tretjim osebam.. IP-naslov obiskovalca bo uporabljen pri ugotavljanju morebitnoh težav s strežnikom in urejanju spletnega mesta.. Spletno mesto vsebuje tudi povezave s spletnimi mesti tretjih oseb.. Lastnik spletnega mesta ne prevzemam nikakršne odgovornosti za spoštovanje zasebnosti in vsebino teh spletnih mest.. Copyright.. Tomaž Humar - dediči.. Vse pravice pridržane..

  Original link path: /?viewPage=85
  Open archive

 • Title: Avtorji
  Descriptive info: Zasnova, fotografije, vsebina:.. Skrbniki strani:.. Dediči Tomaža Humarja.. Zasnova, oblikovanje in tehnična izvedba:.. izdelava spletnih strani..

  Original link path: /avtorji.php?height=280&width=300
  Open archive

 • Title: Biografija | Tomaž Humar
  Descriptive info: Biografija.. /.. / Biografija.. Rojen 18.. 2.. 1969 v Ljubljani, živel v Kamniku, oče dveh otrok.. Zaposlen je bil na Carinski upravi v Ljubljani.. Od leta 1987 je bil član Alpnističnega odseka Kamnik.. Opravil je več kot 1500 vzponov, od tega 70 prvenstvenih doma in po svetu.. Novembra 2009 se je smrtno ponesrečil med vzponom na Langtang Lirung.. Statusi.. alpinist (1990).. alpinistični inštruktor (1993).. gorski reševalec (1993).. Tomaž Humar je veljal za človeka, ki je imel ali noro srečo ali pa zveze tam, kjer se jih z denarjem ne da kupiti.. Ni plezal zaradi slave ali alpinističnih nagrad, čeprav jih je dobil veliko in čeprav ga je po preplezani južni steni Daulagirija leta 1999 poznal praktično ves svet.. Plezal je zato, ker je zares zadihal šele na 5000 metrih.. V dolini ni imel obstanka - srce, razum in noge so ga, kar je vedel zase, vlekli gor, v stene.. Kot je govoril, je plezal zato, ker je bil samo v steni zares blizu Njemu.. Ko je Elizabeth Hawley, eni največjih poznavalk Himalaje in njenih obiskovalcev, pred vzponom na Daulagiri predstavil svoj načrt, je rekla: Nor je, ampak nikakor ne neumen.. Nikoli ni bil človek pravil.. Že zelo zgodaj se je odločil, da je njegova zgodba s stenami samo njegova in da njegovih poti ne bo določal nihče razen njega samega.. Odpovedal se je klasičnim himalajskim odpravam, kjer je treba poslušati vodjo, in postal sam svoj gospodar.. Najtežjo steno v svoji karieri, Daulagiri, je preplezal solo, v alpskem stilu.. Za solo alpski stil je govoril, da gre pri njem za povsem enostavno umetnost preživetja v vertikali, pri kateri ni prostora za omahljivce in ne za velike junake.. Led in skale so bile njegovo naravno okolje.. S seboj na odprave ni vodil strovnih ekip, temveč hordo privatnikov , kot so njegovo daulagirijsko odpravo poimenovali nekateri strokovni krogi.. V njej so bili njegovi najbližji prijatelji in soplezalci, osebna zdravnica, bioenergetičarka - ljudje, ki so dihali z njim in ki mu niso poskušali soliti pameti niti takrat, ko se je zdela stvar najbolj brezupna.. Po uspešni vrnitvi z Daulagirija, potem, ko je preživel nemogoče, je pri gradnji hiše padel vzvratno v odprtino za stopnice in si močno poškodoval obe nogi.. V naslednjih mesecih, ki jih je preživel po bolnišnicah  ...   zadnja leta pojavljalo tako kot v preteklosti ob mejnikih, ko se zdi, da se kolesje razvoja predvsem v razmišljanju za trenutek.. če že ne ustavi, vsaj upočasni, za kar bi lahko krivili pomanjkanje prave motivacije, predvsem pa ideje, ki nas pripeljejo do novih spoznanj in ta do novih zavedanj.. Čakal je povabilo in poklicala ga je Gola gora, kot imenujejo Nanga Parbat.. Z njeno južno steno, ki velja za najvišjo na svetu, se je spogledoval dolgo, preden se je odločil, da se je zares loti.. Ko so me kolegi spraševal, kam se odpravljam, jih nisem hotel spustit noter, nisem hotel, da šarijo po mojem črevesju, po moji duši.. In potem sva se začela menit.. To je res orgazmičen srh.. Ko se s pogledom sprehodiš po steni, dejansko je.. huh.. Pa ne govorim samo o pogledu; ko se ta misel, ki naj bi meso postala, sprehodi po steni, kjer ni še nič potegnjenega, ki v bistvu še čaka.. Do te stene čutim en velik rešpekt.. Prvič se je skušal povzpeti nanjo leta 2005, a ga je narava ustavila še pred začetkom: kombinacija slabega vremena in črevesne bolezni, ki je napadla celotno ekipo, mu je onemogočila, da bi vstopil v steno.. Vrnil se je dve leti kasneje; zagrizel se je vanjo, a ga je stena na 6000 metrih ukleščila in mu ni pustila ne naprej, ne nazaj.. Vsem pričakovanjem in dotedanjim izkušnjam navkljub se je reševalni helikopter dvignil na omenjeno višino in Tomaž je bil rešen.. Dve leti kasneje, ko je ostal sam in nepremičen v steni Langtang Lirunga, ni imel te sreče.. Jagat, ta je moj zadnji, je v torek, 10.. novembra 2009, sporočil šerpi Jagatu Limbuju, poleg njega edinemu članu odprave.. To so bile zadnje besede, ki jih je poslal v svet.. Našli so ga v soboto, 14.. novembra, zjutraj.. Ni mu bilo več pomoči.. Na željo svojcev in prijateljev je ostal v Himalaji, tam, kjer je bil najbolj doma in kjer je bil najbližje Njemu.. Bil je ljubljen in osovražen, vzbujal je občudovanje in zavist, bil je vzor in tarča napadov, in takšna je pot pionirjev, takšna je pot, kadar ni nemogočih poti.. Raziskuj naprej, dragi moj Tomaž, brat moj, nekega dne bomo vsi hodili po tvojih stopinjah.. Carlos Carsolio, Tomažev prijatelj in alpinistični kolega..

  Original link path: /?viewPage=13
  Open archive

 • Title: Knjiga: Ni nemogočih poti | Tomaž Humar
  Descriptive info: / Knjiga: Ni nemogočih poti.. Knjiga: Ni nemogočih poti.. Datum izida: 18.. 2.. 23 x 28,5 cm 232 strani.. Trda vezava.. Barvna monografija (tisk v 6 barvah) na vrhunskem papirju.. Bralni trak.. Založili Založba Sanje in Humar - Third Eye.. Knjiga je izšla v sodelovanju z družbo Mobitel.. ISBN / EAN: 978-961-6767-71-2.. Leta.. 2001.. , po zmagovitem vzponu na.. Daulaghiri.. in katastrofalnem padcu z domače strehe, zaradi katerega so mu zdravniki  ...   naslovom.. Ni nemogočih poti.. , v kateri je opisal najpomembnejše vzpone svoje kariere.. Skozi sočno in neposredno pripoved so bralci dobili vpogled v življenje enega najboljših alpinistov našega časa.. Pričujoča, dopolnjena izdaja poleg omenjenih besedil prinaša tudi pregled pomembnejših Humarjevih vzponov od leta 2002 dalje ter dve novi besedili Humarjevih prijateljev in plezalskih kolegov.. Carlosa Carsolia.. in.. Reinholda Messnerja.. , ki sta napisala tudi uvoda k prvotni izdaji.. Knjiga je razprodana..

  Original link path: /?viewPage=170
  Open archive

 • Title: Čas - Misli | Tomaž Humar
  Descriptive info: Čas - Misli.. Čas je neposredno povezan s prioritetami v življenju.. Čas se ne meni za naše želje, hotenja, zmage ali poraze.. Čas BEŽI.. Imamo pa velik privilegij, ki se mu reče SVOBODNA VOLJA - do sebe, seveda.. Do tu je vprašanje glede Časa enostavno, še posebej, če smo sami na Planetu.. Pa vendar vemo, da je vsaj nekdo okrog nas: če že nimamo straršev ali potomcev, so tu vsaj znanci, včasih prjateli, morda celo partnerji.. Igrati se s Časom drugih, zavestno ali nezavestno, je samo stopnja Karme (zakon vzajemnosti), po kateri odgovarjamo sebi - univerzumu.. Vsak dobi, kar zasluži , zasluži pa vsako stvar toliko časa, dokler se ji je pripravljen posvečati, saj žrtev ni - so samo prostovoljci.. Ena zadnjih vrednot, okoli katere se v zadnjih tisočletjih najpogosteje krešejo mnenja oz.. hotenja in pomeni,  ...   svetu in si že nekaj časa namesto blagovne menjave (kar je podobno, morda le manj praktično) pomagamo z nadomestilom - DENARJEM - ki sicer res ni vse, a včasih vendarle pomaga.. Ne pa Vedno.. Vprašanje je, ali smo (sem, si) pripravljeni na drugem področju zaslužiti toliko tega nadomestila za kvaliteto časa , da nam (mi , ti) ga na koncu ne uspe potrošiti za lastne prioritete ali da celo pozabimo, zakaj smo pravzaprav vložili toliko truda.. Seveda nam tu pomaga naš pomanjkljiv spomin, ki nas opomni LE, ko gredo stvari prek roba našega zavedanja.. Odgovornost do sebe kliče po akciji.. sicer diši po nezavednem prodajanju lastne DUŠE, komu že? Lastnim iluzijam.. Je vredno? Koliko potem v nas (meni, tebi) še ostane Nas samih? Kaj nam (mi, ti) bo v tem primeru odgovorilo ogledalce na steni?.. back..

  Original link path: /?mod=aktualno&action=viewOne&ID=773
  Open archive •  


  Archived pages: 96